VRAGEN

Hoe werkt het bestelproces?

Op Koopeengeit.nl koop je samen met anderen een geit. De geit wordt pas opgehaald bij de boer en geslacht als het geitenhok waar jouw geit deel van maakt 100% verkocht is. Het duurt ongeveer 2-3 weken van bestellen tot leveren. We besteden veel tijd en moeite om de dieren artisanaal te slachten en het vlees optimaal te verwerken, en dat kost tijd.

Tijdens dit hele proces houden we je op de hoogte van jouw geit doormiddel van vier e-mails.

 1. Je krijgt bericht als de hele geit, waarvan jij een deel hebt besteld, is verkocht. Dit duurt meestal één week.
 2. We informeren je wanneer je geit geslacht, gerijpt en uitgeleverd wordt (drie weken voor de leverdatum weet je dus al exact op welke dag je pakket komt).
 3. Vlak voor de week waarin we leveren, krijg je een e-mail om je er aan te herinneren dat je geit er aan komt en krijg je de mogelijkheid om eventueel een ander levermoment te kiezen.
 4. De avond voor het pakket wordt verstuurd ontvang je een mail met een track and trace link om te kunnen zien hoe laat het pakket bezorgd wordt. Hierin wordt je ook geïnformeerd over eventuele vertragingen van de bezorging, dus houd deze link goed in de gaten!

Wij leveren met een leverancier die rijdt met gekoelde busjes. Je pakket wordt vers bij je aangeleverd, dan kun je zelf beslissen wat je in de koelkast legt en wat de vriezer in gaat.

Wij leveren op:

 • Donderdag tussen 17:00 en 22:00 uur
 • Vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur
 • Vrijdag tussen 17:00 en 22:00 uur
 • Zaterdag tussen 08:00 en 14:00 uur

Hoe kan ik mijn leverdag & gegevens wijzigen?

Bij bestellen kun je een leverdag kiezen. Wil je het levermoment veranderen? Dat is makkelijk! Je kunt wijzingen in je levering doorgeven door in te loggen in Mijn Account bovenaan de website. Daar kun je met een klik op de knop een ander levermoment kiezen.

Wij leveren op;

 • Donderdag tussen 17:00 en 22:00 uur
 • Vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur
 • Vrijdag tussen 17:00 en 22:00 uur
 • Zaterdag tussen 08:00 en 14:00 uur

Je kunt wijzingen doorgeven tot donderdag middag 16:00 de week voor je levering. Is dat al geweest? Stuur dan even een berichtje naar vragen@grutto.com en we zorgen dat je alsnog je pakket ontvangt!

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben?

Ben je niet thuis? Dan proberen we je pakket te bezorgen bij de buren. Als dat ook niet lukt, nemen we het pakket weer mee. Het vleespakket wordt dan gekoeld bewaard zodat we de volgende dag nog eens kunnen proberen om het bij je te bezorgen.

Wil je het levermoment veranderen? Dat kan tot een aantal dagen voor je levering. Je kunt wijzingen in je levering doorgeven door in te loggen in je account bovenaan de website. Daar kun je met een klik op de knop een ander levermoment kiezen.

Wij leveren op;

 • Donderdag tussen 17:00 en 22:00 uur
 • Vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur
 • Vrijdag tussen 17:00 en 22:00 uur
 • Zaterdag tussen 08:00 en 14:00 uur

Je kunt wijzingen doorgeven tot donderdag middag 16:00 de week voor je levering. Is dat al geweest? Stuur dan even een berichtje naar vragen@grutto.com en we zorgen dat je alsnog je pakket ontvangt!

Kan ik jullie bellen?

Zeker! Je kunt ons bellen op 0294-224200. We zijn telefonisch bereikbaar op:

 • Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur

Kan ik stukken vlees bijbestellen?

Nee, helaas. Wij vinden het belangrijk dat alles van de geit wordt verwerkt en er niets wordt verspild. Daarom verwerken we het vlees horizontaal, van de voorkant naar de achterkant. Elk pakket bevat daarom dezelfde stukken vlees.

Hoe worden de dieren verzorgd?

We werken alleen met boeren die we kennen. Goede boeren, die met veel liefde hun dieren verzorgen. Elke boer verzorgt zijn of haar dieren een beetje anders maar ze doen het allemaal vanuit een hart voor dieren en duurzaamheid.

Geen van onze boeren gebruiken preventieve antibiotica. In het voorjaar, de zomer en de nazomer zijn de geiten buiten en hebben ze de mogelijkheid om naar binnen te gaan in de prachtige, unieke stallen.

 De geiten lopen vanaf 2,5-3 maanden in de wei.

Heb je nog meer vragen? Of wil je een keertje langskomen op de boerderij? Laat het ons weten. Een boerderij bezoek is alleen mogelijk in groepsverband. Stuur een mail naar vragen@grutto.com en wij nemen contact met je op.

Wat krijgen de geiten gevoerd?

De geiten krijgen jaar rond hooi bij. Dat is lekker droog en prikkelig en stimuleert de werking van de pens, waardoor al het voer beter wordt verteerd. Als ze nog volop melk drinken krijgen ze al hooi, zodat de pens zich goed ontwikkelt. Brokjes en granen krijgen ze ook al na een paar weken, zodat ze als ze na 8 weken van de melk af gaan, hun eiwitbehoefte kunnen bijeten met granen en brokjes. Planten in de wei die geiten, naast gras, wat ze maar saai vinden, graag eten: riet, wilg, populier, vlier, meidoorn, distel, paardenbloem, kleine berenklauw, melde, akkerwikke, klaver. Veel plantjes zijn onkruid, maar wel heel gezond en lekker voor de geiten.

Met welke boeren werken jullie samen?

We werken met meerdere boeren. Je kunt meer over de boeren lezen op onze boeren pagina. Heb jij al een favoriete boer(in)?

Is het vlees biologisch?

Ons geitenvlees is niet biologisch. Het hoofdzakelijke verschil tussen bio en niet bio geitenvlees is het voer dat de geiten krijgen. Onze geiten krijgen geen officieel biologisch geteeld voer—ze eten een mix van gras en kruiden. Het gras wordt natuurlijk bemest zonder gebruik van kunstmest. Ondanks dat ons Classic Pakket niet biologisch is is het een goede, duurzame keuze.

Hoe wordt mijn geit geslacht?

De geiten worden geslacht door Slachterij Henk Worst of Abattoir Noord-Holland met veel respect voor het dier en het vak. Dit gebeurt kleinschalig en artisanaal.

Hoe lang kan ik het vlees bewaren?

Na ontvangst kun je het verse vlees een paar dagen bewaren in de koelkast. Als je het vlees invriest, kun je er nog veel langer van genieten. Je kunt het vlees uit je pakket wel een jaar lang in de vriezer bewaren. De stickers op het vlees vermelden de uiterste houdbaarheidsdatum van jouw vlees, zowel voor het bewaren in de koelkast na ontvangst, als voor het bewaren in de vriezer. Als je het vlees ontdooit, kun je het afgesloten een paar dagen in de koelkast bewaren. Tip: Je kunt natuurlijk ook een gekookte portie die nog over is na een maaltijd invriezen om op een later moment te eten.

Hoeveel pakketten worden er gemaakt met één geit?

Met één geit maken wij vier vleespakketten van ongeveer 3,7 KG.

Past mijn pakket in de vriezer?

Dat hangt natuurlijk af van hoe vol je vriezer is. Een vleespakket van 3,7 KG past in een halve vriezer lade omdat het efficiënt is ingepakt.

Hoe kan ik het vlees het beste ontdooien?

Leg het bevroren vlees in gesloten verpakking in een pan met koud water. Binnen 10 tot 15 minuten is het volledig ontdooid, zonder verlies van kwaliteit. Ontdooi het vlees liever niet in de magnetron, want daar wordt het vlees taai van.

Welke toevoegingen gebruiken jullie in het vlees? (allergie-informatie)

Elk afzonderlijk pakje vlees heeft een sticker met daarop de ingrediënten en alle relevante informatie over de geit. Wij gebruiken geen e-nummers, suiker, bindmiddelen of andere middelen die niets met vlees te maken hebben. Wel worden er in de worstjes biologische gedroogde kruiden, zongedroogde tomaten, verse peper en een heel klein beetje zout gebruikt om deze een goede smaak te geven zodat ze bij je thuis direct gebruikt kunnen worden. Al het vlees is glutenvrij, maar het is wel geproduceerd in een ruimte waar op andere tijden ook gluten worden gebruikt in de productie. Verder is al ons vlees 100% lactosevrij!

De chipolata worstjes bestaan uit de volgende ingrediënten: geitenvlees (98%), zeezout, paprikapoeder*, koriander*, uienpoeder*, knoflookpoeder*, cayennepeper*, schapendarm (* = van biologische oorsprong).

Waarom gebruiken jullie plastic als vleesverpakking?

Dit doen wij om het vlees gekoeld, hygiënisch en betaalbaar te kunnen vervoeren. Als we papier of karton konden gebruiken i.p.v. plastic hadden we dat allang gedaan...

Verder staat de markt voor duurzame vleesverpakkingen echt nog in de kinderschoenen. Hierdoor zijn plastic alternatieven vaak erg prijzig of van mindere kwaliteit, en gaan dus ten koste van de betaalbaarheid en/of veiligheid van onze producten.

Terwijl we wachten op betaalbare, duurzame alternatieven hebben we ervoor gezorgd dat het plastic in onze verpakkingen zo dun mogelijk is om ons verbruik te minimaliseren. Ook spreken we regelmatig met onze leveranciers om uit te zoeken hoe we onze verpakkingen continu duurzamer kunnen maken en het milieu zo min mogelijk belasten.

Zijn jullie vacuümzakken sous vide bestendig?

Jazeker, tot 70 graden Celsius.

Mogen we je ergens mee helpen?

Ons team staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden. We horen graag van je!

Koopeengeit.nl
Onderdeel van Grutto.com B.V.
Rijksstraatweg 9C
1396 JC Baambrugge
KvK nummer 58587950
BTW nummer NL8531.01.814.B01