Zadelfiletrol

Wat is een zadelfiletrol?

Koopeengeit.nl zadelfiletrol

De zadelfiletrol komt uit de rug van de geit. Het vlees wordt zonder bot opgerold met een touwtje.

Koop pakket met een zadelfiletrol

Bereiding zadelfiletrol

Zadelfiletrol
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de zadelfiletrol een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg het op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Strooi wat zout over het vlees.
  4. Zet een koekenpan of braadpan op hoog vuur. Doe twee eetlepels olie in de pan en wacht tot deze een beetje gaat roken.
  5. Leg het vlees in de pan en bak het rondom bruin.
  6. Haal het vlees uit pan, en leg het in een braadslede.
  7. Gaar in de oven op 180 graden gedurende 15 minuten.
  8. Haal de filetrol uit de oven en laat het onder aluminiumfolie nog even rusten.

Serveertip: Kijk hier voor een aantal culinaire recepten voor wat extra inspiratie. Eet smakelijk!