Stoofrollade

Wat is een stoofrollade?

Koopeengeit.nl stoofrollade

Rollade kan uit verschillende delen van de geit komen. Wij halen de rollade uit de rug van de geit. We doorrijgen de rollade met vet, wat het vlees erg smaakvol maakt.

Koop pakket met stoofrollade

Bereiding Stoorrollade

Stoofrollade
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de stoofrollade een uur voor het koken uit de verpakking. Leg het op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  4. Bestrooi de rollade met peper en zout.
  5. Zet een braadpan op hoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
  6. Bak de rollade rondom lichtbruin, ook de zijkanten. Gebruik hiervoor een vleestang of houten spatel en een vleesvork.
  7. Leg de rollade nu in een ovenschaal en en laat deze ongeveer 45 minuten garen in de oven.
  8. Klaar? Als je het vlees voorzichtig insnijdt, is deze lichtroze van kleur. Gebruik je een vleesthermometer? Laat deze dan in het vlees zitten terwijl het in de oven zit. Als de kerntemperatuur van het vlees ongeveer 70 graden is, is het gaar.
  9. Haal de rollade uit de oven en laat het onder aluminiumfolie nog even rusten.

Serveertip: Kijk hier voor een aantal culinaire recepten om wat extra inspiratie op te doen.