Rugkotelet

Wat is een rugkotelet?

Koopeengeit.nl rugkotelet

Zoals het woord al zegt, de rugkotelet komt uit de rug van de geit. Het deel met bot is erg zacht vlees en kan prima rosé gegeten worden.

Koop pakket met rugkoteletten

Bereiding rugkotelet

Rugkotelet
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de koteletten een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een koekenpan op hoog vuur. Zorg dat er voldoende ruimte is voor alle koteletten. Doe twee eetlepels olie in de pan en wacht tot deze een beetje gaat roken.
  4. Leg de koteletten in de en bak ze kort bruin aan beide kanten.
  5. Zet vervolgens het vuur lager tot middelhoog en bak ze nog 2 minuten per kant.
  6. Klaar? De binnenkant van het vlees moet lichtroze zijn.

Serveertip: Kijk hier voor een aantal culinaire recepten om wat extra inspiratie op te doen.