Poulet

Wat is poulet?

Koopeengeit.nl poulet

Poulet is vlees dat lekker lang moet sudderen. Bak het vlees kort en laat het daarna sudderen in vocht. Onze aanrader: port! Dit geeft een heerlijke diepe smaak aan het vlees.

Koop pakket met poulet

Bereiding poulet

Poulet
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de poulet een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg het op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een braadpan op middelhoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
  4. Bak de poulet rondom bruin.
  5. Haal het vlees uit de pan. Bak een gesnipperde ui en groente naar keuze in ongeveer 5 minuten gaar in het bakvet.
  6. Doe het vlees nu terug in de pan en voeg het vocht toe, zoveel dat het vlees net onder staat. Dit kan een glas wijn, port, bouillon of water zijn.
  7. Zet het vuur nu laag.
  8. Doe de deksel op de pan en laat het vlees minstens een uur sudderen, totdat het vlees zo zacht is dat het uit elkaar valt.

Serveertip: Je kunt de poulet ook uitstekend gebruiken voor een stoofgerecht, zoals tajine met gedroogde abrikoos en amandelen.