Opgebonden bout

Wat is een opgebonden bout?

Koopeengeit.nl Opgebonden bout

De opgebonden bout komt uit de bil van de geit (uit hetzelfde deel waar de bout vandaan komt). Het vlees wordt met een touwtje opgebonden.

Koop pakket met een opgebonden bout

Bereiding opgebonden bout

Opgebonden bout
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de opgebonden bout een uur voor het koken uit de verpakking. Leg het op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Bestrooi het vlees met peper en zout.
  5. Zet een koekenpan of braadpan op hoog vuur. Doe een klontje boter of twee eetlepels olie in de pan en wacht tot de boter gesmolten is of de olie een beetje gaat roken.
  6. Leg het vlees in de pan en bak het rondom bruin.
  7. Haal het vlees uit pan, en leg het in een braadslede.
  8. Gaar in de oven op 180 graden gedurende 15 minuten.
  9. Laat daarna op kamertemperatuur 15 minuten rusten.

Serveertip: Kijk hier voor een aantal culinaire recepten om wat extra inspiratie op te doen.