Braadschijfjes

Wat zijn braadschijfjes?

Koopeengeit.nl braadschijfjes

De braadschijfjes komen uit de nek van de geit. Braad de schijfjes in een braadpan voor het lekkerste resultaat.

Koop pakket met braadschijfjes

Bereiding braadschijfjes

Braadschijfjes
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de braadschijfjes een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Bestrooi de braadschijfjes met peper en zout.
  4. Zet een braadpan op hoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut totdat dit gesmolten is.
  5. Leg de braadschijfjes in de pan en braad ze aan totdat deze rondom bruin zijn.
  6. Zet het vuur nu laag. Voeg dan kippenbouillon toe, zo veel dat het vlees net onder staat.
  7. Laat het op laag vuur in ongeveer 1,5 uur gaar stoven. Als het vocht te veel verdampt, voeg dan gerust een beetje water toe.

Serveertip: Kijk hier voor een aantal culinaire recepten om wat extra inspiratie op te doen.