Braadschenkel

Wat is een braadschenkel?

Koopeengeit.nl braadschenkel

De braadschenkel komt uit het deel tussen de enkel en de knie van de geit. Het vlees is lekker om te braden, maar kan ook in de koekenpan bereid worden.

Koop pakket met braadschenkel

Bereiding braadschenkel

Braadschenkel
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de braadschenkels een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Bestrooi het vlees met peper en zout.
  4. Zet een koekenpan of braadpan op hoog vuur. Doe twee eetlepels olie in de pan en wacht tot deze een beetje gaat roken.
  5. Leg de schenkels in de hete pan en braad deze aan beide kanten mooi bruin.
  6. Zet het vuur terug naar middelhoog en voeg een klontje boter toe. Schep de gesmolten boter met een lepel over het vlees, gedurende 5 minuten, zodat alle kanten mooi goudbruin bakken.
  7. Giet kippenbouillon erbij in de pan, zo veel dat het vlees net onder staat.
  8. Doe de deksel op de pan en breng het langzaam aan de kook.
  9. Zodra het kookt, moet het lang garen op lagere temperatuur. Dit gaat het makkelijkst door de pan met de deksel erop in de oven te zetten voor 8 uur op 85 graden. Let wel op dat de handvatten niet van plastic zijn.

Serveertip: Van de schenkels kun je een heerlijke bouillon trekken. Serveer het bijvoorbeeld met ravioli’s gevuld met pompoen.