Biefstukken van de bout

Wat zijn geiten biefstukken?

Koopeengeit.nl biefstuk

De biefstukken van de geit zijn te vinden in de bout, bij de bil van het dier. Kies bij het bereiden van geitenbiefstuk voor een rosé bereidingswijze, dan is het vlees het meest mals.

Koop pakket met biefstuk van de bout

Bereiding biefstuk

Biefstuk
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de biefstukken een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Strooi wat zout en peper op beide kanten van de biefstukken.
  4. Verhit een koekenpan met een 2 eetlepels olie op hoog vuur.
  5. Leg de biefstukken in de pan en bak ze rondom bruin.
  6. Voeg een klontje boter toe.
  7. Bak het vlees nu nog 5 minuten op laag vuur en schep er steeds lepels van de gesmolten boter overheen. De biefstukjes kunnen rosé gegeten worden.
  8. Haal het vlees uit de pan, pak het losjes in in aluminiumfolie en laat het nog even rusten.

Serveertip: Wij eten de biefstuk het liefst met wortel, sjalot en aardappels uit de oven. De groente zullen een heerlijk zoetje krijgen door het bakken!