← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

voor 4 personen

Zadelrollade

1 geitenschouder uitgebeend
salie
zout
zonnebloemolie

Gebrande prei
2 lange dunne preien met veel wit

Geitenhangop
200 g geitenyoghurt
30 ml amandelolie
zout

Dillechips
1 grote aardappel
1 el gehakte dille



Zadel filetrol met gebrande prei, geitenhangop en dillechips

Auteur: Chef Joris Bijdendijk

Zadelrollade

Besprenkel de binnenkant van het vlees met zout en leg er een blaadje salie in. Rol het geheel op en bint op met slagerstouw. Braad rondom aan in een hete pan met olie. Gaar in de oven op 180 graden gedurende 12 minuten. Laat daarna op kamertemperatuur 15 minuten rusten. Verwijder voorzichtig het opbindtouw en snij plakken. Plaats op het bord.

Gebrande prei

Rooster de preien op de bbq volledig zwart aan de buitenkant. Laat afkoelen en pel het zwarte eraf. Bestrooi met peper en zout en maak aan met een simpele vinaigrette van azijn en olie. Snij de preien in stukken van 6 tot 8 cm en verdeel deze over 4 borden.

Geitenhangop

Leg een schone theedoek in een vergiet en laat de geitenyoghurt een nacht uitlekken. Vermeng de hangop met de olie tot een homogene massa. Breng op smaak met zout en doe dit in een spuitzak. Spuit wat van de hangop op de preien.

Dillechips

Snij de aardappel in grove stukken en kook de aardappel gaar in zout water. Draai vervolgens in een keuken machine de gegaarde aardappel tot puree en smeer deze uit op een vetvrij papier 3 mm dik. Laat dit 1 nacht drogen in een oven op 80 graden. Als de aardappel volledig is uitgedroogd kunnen de stukken gefrituurd worden zodat ze lekker krokant worden. Na het afkoelen bestrooi je de cracker met gehakte dille. Plaats op de preien.

Braadschijfjes