← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

voor 4 personen

Rugkotelet

8 rugkoteletten
peper, zout

Pommes Paolo
8 aardappels (Agria of een andere iets kruimige aardappel)
16 zwarte peperkorrels (nog lekkerder is Sichuanpeper)
250 g roomboter
zout

Courgette

2 courgettes
100 g (verse, wilde) spinazie
zout en peper



Paprikasaus

2 rode paprika
50 ml kipbouillon
30 g boter



Bbq mini courgette

2 courgettes
100 g (verse, wilde) spinazie
zout en peper





Rugkotelet, ratatouille, verzuurde paprika en courgettebloem

Auteur: Chef Joris Bijdendijk

Rugkotelet

Peper en zout het vlees aan beiden zijden. Rooster op de gril of bbq een mooi streepje op het vlees, beide kanten 2 minuten.

Pommes Paolo

Schil de aardappels en steek ze met een ronde steker uit tot zo lang mogelijke cilinders. Snijd die met een mandoline in dunne ronde plakjes en zout deze licht. Leg de plakjes weer netjes op elkaar en snijd er een klein stukje vanaf, zodat het cilindertje niet kan omrollen. Leg de plakjes op de afgesneden zijde in een passend ovenschaaltje. Smelt de boter en giet die in het schaaltje tot de aardappelplakjes voor een derde onderstaan. Strooi de peperkorrels erover. Bak in ongeveer 30 minuten af in een oven op 190 °C. Bedruip regelmatig de bovenkant van de aardappels met de boter uit het schaaltje. De bovenkant met krokant zijn, de onderkant zacht en gaar.

Courgette

Schil het groen van de courgette. Blancheer de groene schillen in water met zout en koel ze vervolgens af in ijswater. Blancheer ook de spinazie in zout water. Knijp al het vocht goed uit de courgette. Pureer de courgette met een staafmixer. Pureer de spinazie tot het heel fijn is. Mix de courgette en spinazie met een beetje peper en zout naar smaak.

Paprikasaus

Rooster de buitenkant van de paprika op de bbq zwart en laat de paprika vervolgens in een bak afgedekt met plastic folie afkoelen. Vervolgens is de schil er makkelijk af te pellen. Verwijder schil en pitten en draai het zachte vlees nu door met hete kipbouillon en klontjes boter.

Bbq mini courgette

Rooster de buitenkant van de paprika op de bbq zwart en laat de paprika vervolgens in een bak afgedekt met plastic folie afkoelen. Vervolgens is de schil er makkelijk af te pellen. Verwijder schil en pitten en draai het zachte vlees nu door met hete kipbouillon en klontjes boter.

Opmaak met ingrediënten

Maak op met eetbare bloemen, plakjes mini courgette rauw en uischelpjes.

Braadschijfjes