← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

voor 4 personen

Geitenstoof (navarin)

400 g poulet (nek is ook lekker)
25 g knolselderij (fijne blokjes)
25 g wortel (fijne blokjes)
25 g ui (fijne blokjes)
tijm, knoflook, laurier
1 el tomatenpuree
100 ml droge witte wijn
2 el bloem
½ el piment d’Espelettepuree (of een fijngehakt rood pepertje, zonder zaad)
peper en zout

Mengsel

8 gedroogde abrikozen
50 g amandelen
brique vellen of loempiavellen
gesmolten boter
poedersuiker



Poulet pastillas met abrikozen en amandelen

Auteur: Chef Joris Bijdendijk

Geitenstoof (navarin)

Bak de lamspoulet met een klont roomboter aan, zodat alle kanten van de stukjes vlees een mooi goudbruin randje krijgen. Voeg dan de groenten en kruiden toe en fruit deze mee. Doe de bloem erbij en laat die garen. Voeg dan de tomatenpuree toe en daarna de witte wijn. Laat die inkoken tot er weinig van over is. Giet er dan zoveel water of bouillon op dat alles onder staat en laat op laag vuur gaarpruttelen in ongeveer 40 minuten. Roer het vlees vervolgens met een garde los, zodat het uit elkaar valt. Breng op smaak met peper en zout.

Mengsel

Snij de abrikozen in blokjes. Rooster de amandelen, laat deze afkoelen en hak ze fijn. Meng alles met de navarin. Vouw er als volgt pastillas van; leg een velletje deeg op een bordje en bestrijk met boter. Leg een ander velletje er precies boven op. Schep een goede lepel navarin op het dubbele deeg en vouw dan stukje voor stukje naar boven dicht.

Bestrijk een derde vel deeg met boter en vouw deze (met de beboterde kant naar beneden) over de bovenzijde van de pastilla. Duw de uitstekende randen onder de pastilla en leg deze dan op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit totdat alle vellen deeg en de vulling op is. Beboter de bovenzijde van de pastilla’s ook met boter, besprenkel met poedersuiker en zet ze ongeveer 20 min op 180 graden in de oven totdat ze lichtbruin en krokant zijn. Haal ze uit de oven laat een paar min afkoelen.

Braadschijfjes