← Terug naar recepten overzicht

INGREDIËNTEN

voor 4 personen

Braadschijfjes

8 braadschijfjes
1 laurierblaadje
1 takje tijm
2 teen knoflook
peper, zout
roomboter
1 grote ui grof gesneden
8 cherry tomaatjes (datterino)
1 glas rode wijn
500 ml kippenbouillon (of water)

Vleespeultjes
40 vleespeultjes

Dragonmayonaise
50 ml sushi azijn
1 eiwitten
175 ml zonnebloemolie
30 g dragon blaadjes vers
50 ml yoghurt

Braadschijfjes met tomaat, vleespeultjes en dragonmayonaise

Auteur: Chef Joris Bijdendijk

Braadschijfjes

Besprenkel de braadschijfjes met peper en zout en braad ze aan in de roomboter tot deze goudbruin zijn. Voeg op het laatst laurier, tijm, knoflook, ui en tomaatjes toe en fruit alles nog even mee. Giet nu af met een glas rode wijn en laat dit tot ongeveer 10% inkoken. Voeg dan de kippenbouillon toe en laat alles langzaam gaarpruttelen in ongeveer 1,5 uur tijd. Als het vocht te veel verdampt voeg dan gerust een beetje water toe.

Vleespeultjes

Strip de vleespeultjes en brand ze op een bbq tot zwarte blaasjes ontstaan. Besprenkel met olijf olie en zeezout.

Dragonmayonaise

Meng de dragon en de olie in een blender, laat 5 minuten draaein en giet deze door een fijne zeef. Meng de eieren en de sushi azijn in de keukenmachine of blender en voeg al draaiende druppelsgewijs de dragonolie toe tot een mooie mayonaise ontstaat. Spatel daarna de yoghurt erdoorheen.

Braadschijfjes