Braadkrabbetjes met witlof, opperdoezer, dragon en stroop

Ingrediënten

voor 4 personen

Braadkrabbetjes met appelstroop en dragon
  • 4 stroken braadkrabbetjes (geitenribben)
  • 2 el dragonblaadjes, gehakt
  • 1 el blaadjes platte peterselie, gehakt
  • ½ el blaadjes oregano, gehakt (mag ook gedroogd uit een potje)
  • ½ el blaadjes marjolein, gehakt (mag ook gedroogd uit een potje)
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • peper, zout
  • roomboter
  • 2 grote uien
  • 4 el Limburgse appelstroop
  • bloem
Opmaak met ingrediënten
  • 800 g Opperdoezer aardappelen
  • 4 struikjes witlof
  • roomboter
  • peper, zout, gehakte peterselie

Braadkrabbetjes met witlof, opperdoezer, dragon en stroop

Auteur: Chef Joris Bijdendijk

Braadkrabbetjes met appelstroop en dragon

Het vlees zouten en peperen, de ribbetjes van elkaar lossnijden en aanbraden in bruisende boter. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. De uien in ringen snijden en fruiten in dezelfde pan, alle kruiden erbij, vlees erbij en water erbij tot alles onder staat. Vlees 1 tot 1,5 uur laten sudderen, voeg dan de appelstroop toe. Bind de jus met een papje van water en bloem. Breng op smaak met peper en zout.

Opmaak met ingrediënten

Witlof gehalveerd stoven in water of bouillon met een klont boter, afmaken met gehakte peterselie. Aardappelen in de schil koken en eventueel pellen.


Braadschijfjes