Piet Stolp

Boer: Piet Stolp Locatie: Oude-Tonge Ras: Saanengeit, Franse Alpine

DE BOER & DE BOERDERIJ

Na 28 jaar voor een grote bank gewerkt te hebben ging het toch kriebelen bij Piet Stolp. Een geitenboerderij, dat zag hij wel zitten! Nu 5 jaar later heeft hij een prachtige boerderij met zo’n 800 biologische melkgeiten.

Met 4 medewerkers en een hoop hulp van de aangesloten zorgboerderij verzorgd hij de geiten vol liefde. Naast geiten heeft Piet ook kippen en een grote groentetuin waarvan de oogst naar de lokale voedselbank gaat.

De boerderij is biologisch gecertificeerd en dieren welzijn staat hoog in het vaandel. Van mei tot september (wanneer het weer het toelaat) kunnen de geiten naar buiten. Elke avond rond half 10 loopt Piet nog even tussen alle geiten door om contact te maken met de dieren. En te kijken of alles goed met ze gaat. Echt een boer met liefde voor zijn dieren, zoals we dat graag zien. Top!

DE DIEREN

De geiten heten officieel Saanen geiten. In de volksmond Nederlandse witte geiten. De Nederlandse witte geit is de meest voorkomende geit in Nederland. Dit komt omdat ze heerlijke melk geven en het beste in het Nederlandse klimaat functioneren.