Heinie Alting

  • Boer Heinie Alting met de bokken in de stal
  • Saanenbok in de stal
  • Mesthoop
  • Veld voor bokken
Boer:Heinie Alting
Locatie:Sellingen
Ras:Saanengeit
DE BOER & DE BOERDERIJ

Heinie wilde graag boer worden maar moest ook zijn gezin onderhouden. Jaren lang had hij een baan en deed hij akkerbouw als hobby er bij in het weekend. Met één been in twee verschillende werelden werd het moeilijk om in allebei verder te groeien. In 2002 besloot hij zijn hart te volgen en ging hij op zoek naar een manier om volledig boer te kunnen worden en nog steeds zijn gezin te kunnen voorzien. Hij zocht van varkens tot asperges en van aardbeien tot kippen. Toen hij op een open dag belandde van een van de geitenboeren in de buurt had hij meteen een klik met de geiten. Vanaf 2004 is Heinie gestopt met zijn baan en volledig geitenboer geworden. Ondertussen werkt hij nu al 15 jaar, samen met zijn zoon Niek, vol passie op de “Geitenboulevard Alting”.

DE DIEREN

Op de boerderij zorgt boer Heinie voor 1200 melkgeiten en 70 bokjes van het saanengeiten ras (ook wel bekend als de “Nederlandse witte melkgeiten”). Dit ras geeft een hoge kwaliteit melk en is geschikt voor het Nederlands klimaat.

HET VOER

De bokken krijgen de hele dag door vers voer. Het voer bestaat uit brokken, hooi, rijk gekruid (kuil)gras en hele maïskorrels om op te knabbelen. Op het land groeit er klaver en kruidenrijk gras voor de geiten en bokken.

Bekijk nu ons Classic Pakket met heerlijk geitenvlees! BEKIJK PAKKET